de Pioen Goudsmeden  |  Kleine Dorpsstraat 22  |  1861 KN  |  Bergen  |  Noord-Holland  |  ©2020

  • Google Places - White Circle
  • Facebook - White Circle
de Pioen

Bijzondere opdrachten en rouwstukken

Judith Osborne Award

Deze opdracht is bij wijze van grap ontstaan toen Judith Osborne en Jeroen Krabbé in 2011 aan de praat raakten tijdens de Kunst 10-daagse in ons mooie dorp. "Jij zult wel een kast vol met prijzen hebben voor al je werk", zei Judith tegen Jeroen op een gegeven moment. "Integendeel" antwoordde hij lachend, "ik heb bijna geen enkele prijs!". "Echt niet?!", reageerde zij verbaasd, "dan krijg jij van mij een prijs" zei Judith gekscherend. Een paar maanden later had zij, in samenwerking met de Pioen en gevolgd door RTV Noord Holland, een fraaie Award laten ontwerpen waarbij haar profiel het uitgangspunt was geweest. Met veel plezier en humor is die vervolgens door Jeroen Krabbé -die het voorval alweer lang vergeten was- in 2012 in ontvangst genomen.

Het hart met het ontbrekende puzzelstukje

Dit speciale hartje is een bijzonder rouwstuk. Verborgen in het binnenste is wat as verwerkt van de overledene. Het is volkomen duidelijk wat het zilveren hartje (als collier uitgevoerd) verder uitbeeldt. Een prachtig, emotioneel en bijzonder sieraad.

Dogtag met speciale betekenis

Een bijzondere vriendschap tussen twee mensen bijzonder uitgebeeld en dito uitgevoerd.

Cliënte heeft een hele dierbare relatie met de man die aan de overkant van het Kanaal woont.

Haar silhouet ziet u, vanaf de Noord-Hollandse kust, letterlijk naar die overkant kijken. Zijn woonplaats (aan de rivier) wordt aangeduid met een klein briljantje. Waarom dan een dogtag? De man in kwestie is beroepsmilitair.

Rouwstukken

Met grote regelmaat worden we verzocht om emotionele rouwstukken te ontwerpen waarin, zichtbaar of onzichtbaar, een -hele- kleine hoeveelheid as of een klein plukje haar van de overledene is verwerkt. Dit kan uiteraard in ringen, colliers, armbanden of andere unieke stukken. Wij luisteren graag naar uw wensen en ontwerpen met u een uniek en emotioneel sieraad.

Wij hebben de eer en het genoegen gehad om de ambtsketens van de gemeente Bergen en van de gemeente Zijpe te hebben mogen ontwerpen en maken.

Ambtsketens dienen aan allerlei wettelijke voorschriften te voldoen. Zo moet een ambtsketen van zilver zijn en moet het zowel het Rijks- als het Gemeentewapen bevatten. Vanzelfsprekend komen karakteristieke en specifieke kenmerken van de betreffende gemeenten terug in de afbeeldingen op de diverse schakels in de keten. 

Gemeentelijke opdrachten  |  Ambtsketens